Yogastudio Noord

Mama Aerial Yoga

Vanaf oktober 2023 nieuw op het lesrooster!

Vanaf juli t/m september staan er “Mama Aerial -Try- out lessen” op het lesrooster. 

Gefeliciteerd! Er groeit een klein wondertje in je buik!

Vanaf 14 weken* zwangerschap of later kun je beginnen met zwangerschapsyoga, ook als je (veel) later start ben je van harte welkom! Een heel bijzondere les voor jou en je kindje(s) in je buik. 

Tijdens een zwangerschap wordt er veel van je veranderde lichaam gevraagd. Er worden zwangerschapshormonen aangemaakt en zorgen er onder andere voor dat tijdens je zwangerschap de banden en gewrichten in en rondom je bekken verslappen en zachter worden. Daarnaast moeten je benen, buik en bekkenbodem flink wat extra gewicht dragen. Misschien heb je last van slapeloze nachten, spanning in rug en schouders. Kortom: een zwangerschap kan voor de meeste vrouwen best zwaar zijn.   

Als zwangere vrouw is het geweldig om met al dat extra gewicht even zelf gedragen te worden door het doek. In het doek kun je zelfs lekker op je buik liggen, hoe fijn is dat? Wiegen om je rugpijn te verlichten en even heerlijk ontspannen. Door het gebruik van het Aerial doek, kun je de plekken waar spanning zit losmaken en gebieden waar meer kracht opgebouwd moet worden, sterker maken. Het doek hangt vlak boven de grond en biedt op deze manier steun in het loslaten van lichamelijke en mentale spanning. Tijdens deze yogales ligt de focus op je ademhaling, het versterken en flexibeler maken van het lichaam en je voor te bereiden op de bevalling.

Tijdens deze les komen er houding met het doek en zonder doek aanbod. Een uur vol rust en tijd voor jezelf en je kindje(s) in je buik.

* Wil je eerder dan 14 weken meedoen, laat het dan weten. In de eerste weken  en  gedurende je zwangerschap  kun je  ook meedoen met de Aerial Relax (Yin +Nidra) lessen. Geef dan aan de yogadocent door dat je zwanger bent.

In juli, augustus en september zijn er “Try-out” lessen. Voor een kleine bijdrage kun je deze lessen volgen en ben je al lid dan kun je gratis meedoen. De lessen kun je via het lesrooster boeken. Wanneer de data op het lesrooster echt niet voor je uitkomen, maar wil je wel graag meedoen. Stuur dan een mail en dan gaat Jantien samen met je kijken wat er mogelijk is. 

Vanaf oktober wekelijks op het lesrooster!

Wil je graag Mama Aerial Yoga en/of Try – out lessen volgen en heb je hier vragen over? Neem dan contact op met onze studio door een berichtje te sturen via het contactformulier. Bellen mag uiteraard ook.

 

Ben je bevallen?
Gefeliciteerd! Na 9 maanden van het dragen van je kindje(s) is je lichaam veranderd en het herstel begint onder andere bij een gezonde diepe buik-ademhaling en soms gecombineerd met lichte core oefeningen.

Bij een vaginale bevalling zonder complicaties kun je in principe na 6 weken beginnen met yoga. Bij een keizersnede is dit meestal 8 tot 10 weken, maar voel geen druk en pak het weer op als jij er aan toe bent. Dit kan ook een paar maanden duren en is helemaal prima!

Wil je graag weer yogalessen volgen: even een moment voor jezelf en je lichaam weer laten wennen aan bewegingen en genieten van ontspannende momenten. In principe kun je weer prima meedoen met de Aerial Relax & Yin Yoga lessen en misschien ook wel andere lessen, dat is per persoon verschillend. Vind je het fijner dat we even met je meedenken. Neem dan contact op zodat we samen kunnen kijken wat voor jou passend is.

Hulp nodig?