Yogastudio Noord

Vinyasa

Vinyasa betekent ‘verbinding maken tussen adem en beweging’. Op het ritme van je adem, beweeg je van de ene houding naar de andere: meditatie in beweging. We proberen het denken los te laten en bewust te worden van het lichaam. Nadat het lichaam is opgewarmd met de zonnegroet volgt een serie van asana’s (houdingen). Dat kunnen zittende oefeningen zijn, maar ook liggend en staand, zoals balanshoudingen. We eindigen de les met een heerlijke eindontspanning.

Er staan 2 Vinyasa lessen op het rooster. De Vinyasa flow & Yin Yang vinyasa worden wekelijks afgewisseld. 

Vinyasa Flow

Een dynamische yogavorm waarbij de houdingen in een serie worden uitgevoerd en aan elkaar verbonden door adem en beweging, zodat er een continue ‘flow’ ontstaat. Op het ritme van je adem, beweeg je van de ene houding naar de andere. Deze houdingen zijn gericht op het ontwikkelen van kracht en flexibiliteit in het lichaam en het mentaal tot rust komen. Elke les wordt afgesloten met een ontspanning.

Yin Yang Vinyasa 

In deze les worden de ontspannende Yin Yoga en de dynamische Yang Yoga samengebracht om zo een balans te creëren tussen beweging en rust in het lichaam. Het is een les waarin je zowel fysiek uitgedaagd wordt als geheel tot rust komt. De flow haalt je uit je hoofd en brengt je terug in je lichaam. Yin-Yang Yoga is een heerlijke combinatie-les. Het Yang-gedeelte van de les is een stukje dynamische flow yoga, waarbij we door middel van het herhalen van bewegingen in combinatie met ademhaling meer aan kracht en spieropbouw werken. Het Yin-gedeelte richt zich op het diepe rekken en strekken van het bindweefsel en de energiebanen (meridianen) in je lichaam om zo de diepere spanningen en blokkades op te heffen. Elke les wordt afgesloten met een ontspanning.

Benieuwd naar deze yogastijl? Op het lesrooster kun je vinden wanneer je een les kunt proberen.

*Alle lessen op het rooster zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Slow Flow Vinyasa

Slow Flow Vinyasa is een vloeiende, zachte maar beweeglijke yogavorm. De les bestaat uit een rustige opbouw, vervolgens fijne vloeiende houdingen op het ritme van de adem die worden herhaald. We besteden meer aandacht aan de uitlijning van de yogahoudingen. Het tempo ligt lager, waardoor er alle ruimte is om aan de transities tussen de houdingen te werken. Elke les wordt afgesloten met een ontspanning.

Nieuwsgierig geworden? Op het lesrooster kun je zien wanneer je een les kunt volgen.

*Alle lessen op het rooster zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderden.

Hulp nodig?